Witam!
Kacper, masakra!!!! Jak dla mnie to jest to drugi spot reklamowy PTR. Trzebaby tylko wyciąć początek i zapłacić tantiemy od podkładu. Super robota
Odnośnie porównania danych to nie będzie to możliwe. Ze strachu o nieotwarcie spadochronu zwiększyłem ładunek miotający, co zaowocowało strasznym przeciążeniem przy otwarciu. IMU oberwał akumulatorem od Arecordera tak, że wypięła mu się karta pamięci. O dziwo zapisał jednak wszystko, co nastąpiło wcześniej (oczywiście obciął maksymalne przeciążenia, które mocno przekroczyły zakres pomiarowy). Arecorder, który dawał większe nadzieje na kompletne dane, wygenerował plik bez formatu, w rozmiarze przeszło 2Mb, który nie daje się niczym otworzyć,
ani skopiować (jakiś zombie...).
Dla sprawdzenia, czy układ żyje, dziś pokręciłem go w wirówce w pracy (korci mnie dać na maksa - 2600g

), a potem wrzuciłem do suszarki próżniowej (taka chamska symulacja lotu), zapisał pliki csv, przeciążenia, ciśnienie, wszystko ok. Nie wiem o co chodziło w locie, może karta się ruszyła przy zapisie i coś się pochrzaniło. Następny test już na spokojniej, mniejsze przeciążenia, zobaczymy.
Wyjazd generalnie genialny, piękna pogoda, paralotniarz, balon, rakiety i czerwony zachód słońca. Romantyzm rakietowy
Pozdrawiam!