Laminowanie
No cóż, Niemcom najbardziej szkodzą silniki własnej produkcji, więc nie są wiarygodni.
Szlifowanie utwardzonej żywicy to trochę jak efekt cieplarniany, dziura ozonowa, czy globalne ocieplenie. Wszystko służy wzrostowi popytu na pewne towary...
Akurat w Toruniu jest zakład produkcji laminatów, osobiście znam kilka osób długi czas tam pracujących...
Mnie tam bardziej szkodzi szlifowanie balsy,od razu kicham, a to ekologiczne drewno przecież...
Szlifowanie utwardzonej żywicy to trochę jak efekt cieplarniany, dziura ozonowa, czy globalne ocieplenie. Wszystko służy wzrostowi popytu na pewne towary...
Akurat w Toruniu jest zakład produkcji laminatów, osobiście znam kilka osób długi czas tam pracujących...
Mnie tam bardziej szkodzi szlifowanie balsy,od razu kicham, a to ekologiczne drewno przecież...
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
Tylko moim zdaniem trzeba rozgraniczyć zagrożenia przemysłowe, gdzie dzień w dzień po 8 godzin ma sie kontakt z substancja potencjalnie niebezpieczną, od zagrożeń hobbystycznych gdzie ten kontakt ma miejsce przez chwilę...
W dzisiejszych porąbanych czasach chroni się wszystkich przed wszystkim i tym sposobem hoduje się miliony alergików.
No ale odrobina ostrożności nie zaszkodzi, np szlifowanie laminatu na świeżym powietrzu...
W dzisiejszych porąbanych czasach chroni się wszystkich przed wszystkim i tym sposobem hoduje się miliony alergików.
No ale odrobina ostrożności nie zaszkodzi, np szlifowanie laminatu na świeżym powietrzu...
A moim zdaniem trzeba na tym forum promować jak najdalej posuniętą kulturę BHP. Dbanie o zdrowie swoje i innych zawsze idzie w parze z poziomem ucywilizowania. Odstępstwa od pewnego porządku, najpierw pojedyńcze, potem kolejne zawsze prowadzą do pełnej demoralizacji.
Widziałem Szweda, który przed własną chałupą rąbał drewno siekierą hydrauliczną mając ochronniki słuchu, okulary i kask. I mnie się to podoba!
Powiem szczerze - absolutnie się z tobą nie zgadzam, wapniak w tej kwestii.
Widziałem Szweda, który przed własną chałupą rąbał drewno siekierą hydrauliczną mając ochronniki słuchu, okulary i kask. I mnie się to podoba!
Powiem szczerze - absolutnie się z tobą nie zgadzam, wapniak w tej kwestii.
- robercik
- Supersonic PROFI
- Kontakt:
Niemcy latają na silnikach produkcji niemieckiej które spisują się świetnie.
Duża grupa Niemców bojkotuje aerotecha i lata na BC.
Niemcy mają też <span style="font-weight: bold">legalnie</span> zbudowany i przetestowany silnik na 16kg autorskiego paliwa. Takiego przebiegu wykresu ciągu chciałbym się doczekać w moich konstrukcjach. Na kilkanaście km mogą lecieć za tydzień.
pzdr
-
Grafit_alpha3
- Teoretyk
W niektórych przypadkach krzywdę można zrobić sobie nawet niewielkimi ilościami niektórych substancji. To, że azbest jest najlepszym materiałem na dysze (pod wieloma względami) nie znaczy, że powinienem go używać i obrabiać. Azbest nie jest odosobniony na liście substancji z którymi nie chcieli byśmy się stykać. Aerosil, dioksyny i furany, rozpuszczalniki, sole chromu (katalizatory do NH4NO3) i można by to jeszcze pewnie ciągnąć.
Kontakt z substancjami rakotwórczymi może mieć tylko negatywne skutki dla zdrowia.
Co do szlifowania laminatu, ja to robię na mokro w rękawiczkach i jest super.
Kontakt z substancjami rakotwórczymi może mieć tylko negatywne skutki dla zdrowia.
Co do szlifowania laminatu, ja to robię na mokro w rękawiczkach i jest super.
-
mateuszw106
- Kontakt:
Re: Laminowanie
Hej,
Czy mogę zalaminować stateczniki taką żywicą ? Pytam, bo budżet mi się kończy i nie chciałbym wyrzucać pieniędzy w błoto.
Pzdr
Czy mogę zalaminować stateczniki taką żywicą ? Pytam, bo budżet mi się kończy i nie chciałbym wyrzucać pieniędzy w błoto.
Pzdr