Czas szybko ucieka - 2 lata czekania na start - nie wydawało się, że to już tyle upłynęło.
Rakieta dwustopniowa Wołchow
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
Start, nic dodać nic ująć - widowiskowy
Prawie jak WOSTOK
Chwila oczekiwania czy da radę i poszła.
Szkoda że pierwszy człon nie opadł na spadochronie, ale może to wynagrodzić świst rozcinanego powietrza w drodze powrotnej i pełen emocji komentarz
Osobiście chyba nie zaryzykowałbym bym startu tak dużego i bogato wyposażonego modelu w takich warunkach atmosferycznych, ale jak słychać na filmie ,brygada poszukiwawcza nie potrzebuje GPS.`a i aż rwie się do roboty
Chwila oczekiwania czy da radę i poszła.
Szkoda że pierwszy człon nie opadł na spadochronie, ale może to wynagrodzić świst rozcinanego powietrza w drodze powrotnej i pełen emocji komentarz
Osobiście chyba nie zaryzykowałbym bym startu tak dużego i bogato wyposażonego modelu w takich warunkach atmosferycznych, ale jak słychać na filmie ,brygada poszukiwawcza nie potrzebuje GPS.`a i aż rwie się do roboty
-
kermit
- PROFI
- Kontakt:
Start przypominał bardziej "Saturna" albo " Tytana".
Rakieta ułamek sekundy na ogniu stała, a mnie się już zaczęły włosy na plecach jeżyć
, ale dostał kopa i poleciał pięknie.
Kita ognia jak w prawdziwej rakiecie ponad 1,5 długości rakiety, czyli pełny realizm startu
+ lekkie myszkowanie drugiego stopnia jak w pogoni za celem. FULL REALIITY 
Rakieta ułamek sekundy na ogniu stała, a mnie się już zaczęły włosy na plecach jeżyć
Kita ognia jak w prawdziwej rakiecie ponad 1,5 długości rakiety, czyli pełny realizm startu
- robercik
- Supersonic PROFI
- Kontakt:
Cześć
Dziękuję Panowie
.
Taki był właśnie zamysł budowy tego modelu - efektowny wystrzał na wiwat.
Do ful reality zabrakło dynamiki startu, ale jak sądzę nakłonię <span style="font-weight: bold">andżeja</span> do odbudowy modelu w technologii prezentowanej przez rasowych (nowych i starych) graczy na forum
i efekt bedzie jeszcze lepszy.
Wczoraj z pewnym sukcesem naprawiłem i przyciąłem film OSZ.
Udało się wyciąć klatkę z rozłączania członów:

Nie było wcale wysoko:

film OSZ wersja alfa
z małymi zniekształceniami:
http://rakiety.pomorze.pl/filmy/V107.OSZ.alfa.avi
Oprócz show lot niósł ze sobą dwa eksperymenty z paliwem żywicznym polegającę na sprawdzeniu bilansu tlenowego paliwa. Paliwo startowe zawierało 62% KN natomiast paliwo marszowe 63% KN. Jakie są wnioski opiszę w osobnym temacie. Jest wielka szansa aby takie paliwo zadomowiło się w końcu na naszym forum i powoli wyparło karmelek.
pzdr
Dziękuję Panowie
Taki był właśnie zamysł budowy tego modelu - efektowny wystrzał na wiwat.
Do ful reality zabrakło dynamiki startu, ale jak sądzę nakłonię <span style="font-weight: bold">andżeja</span> do odbudowy modelu w technologii prezentowanej przez rasowych (nowych i starych) graczy na forum
Wczoraj z pewnym sukcesem naprawiłem i przyciąłem film OSZ.
Udało się wyciąć klatkę z rozłączania członów:

Nie było wcale wysoko:

film OSZ wersja alfa
http://rakiety.pomorze.pl/filmy/V107.OSZ.alfa.avi
Oprócz show lot niósł ze sobą dwa eksperymenty z paliwem żywicznym polegającę na sprawdzeniu bilansu tlenowego paliwa. Paliwo startowe zawierało 62% KN natomiast paliwo marszowe 63% KN. Jakie są wnioski opiszę w osobnym temacie. Jest wielka szansa aby takie paliwo zadomowiło się w końcu na naszym forum i powoli wyparło karmelek.
pzdr