Zacisk dla rurki pcv USMETRIX

Czyli serca naszych niebolotów !
Mauy
PROFI

Post autor: Mauy »

Rakieta Stingray była oparta na silniku z rurki Usmetrix (swoją drogą tylko takie stosuje/owałem). Podczas startu silnik pracował przez ułamek sekundy i nastąpilo cato. Jak odszukam dane (forum pirotechniczne) to wstawie info na jakim zacisku pracował silnik.

Pozdrawiam
KYK
**

Post autor: KYK »

Na karmelu wytrzymuje zacisk do 100 czyli cale gavno :roll: Co ciekawe po nawinięciu 1mm laminatu spokojnie wytrzymała 180 :D

ps chodzi mi o takie zwykłe 32 z 2mm scianką
Mauy
PROFI

Według moich testów silniki na tej rurce wytrzymują spokojnie zacisk początkowy w granicach 160.

Filmik dość stary i niezbyt dobry ale jest. Silnik na zacisku właśnie 160.

http://www.youtube.com/watch?v=drxigqupgjk
KYK
**

Może i było te 160 ale jak silnik pracuje więcej jak 3 sekundy to ciśnienie jest znacznie mniejsze i rura spokojnie wytrzyma
Mauy
PROFI

Witam!

Silnik pracował 2,87 s. Operator nieznacznie się spóźnił ale test odbywał się z udziałem stopera.

Odpalany był zapalnikiem elektrycznym w obsypce prochowo-aluminiowej na końcu kanału, do silnika wcześniej wsypana była odrobina pcz a silnik był dokładnie wytrząśnięty, przy zatyczce znajdowała się mała cienka pastylka z pcz i alu.

Dzięki temu momentalnie zapala się cała powierzchnia paliwa (którego było około 150g).

Pozdrawiam.
KYK
**

Nie wiem może masz inną rurę ale moja usmetrix 1" do wody zimnej 2mm nie da rady zaciskowi większemu niż 100 przy karmelu.
Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Administrator
Kontakt:

Post autor: jaskiniowiec »

USMetrix tez produkuje rury w/g różnych norm. Spotkałem raz rury Metrix w/g normy lepszej dla Nas, czyli w/g normy SCH40.
ODPOWIEDZ