s&c spirit mix blok paliwa
-
Gość
s&c spirit mix blok paliwa
bardzo często używam mieszanki podanej w temacie ale nie wiem czego moge do niej dodac by sie zrobił z niej blok który lepiej bys sie dał formować w korpusie
jeśli ktoś ma pomysł to licze że napisze
pozdro
jeśli ktoś ma pomysł to licze że napisze
pozdro
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
Widzisz, bo teoretycznie jest wiele rozwiązań Twojego problemu, ale podejrzewam, że doświadczenia forumowiczów w tym względzie są raczej niewielkie. Po prostu prościej i pewniej zrobić karmelkę. Saletra z cukrem na spirytusie jest stanowczo za słaba mechanicznie jak na paliwo. Spróbuj rozpuścić w spirytusie szelak i tym potraktować S&C. Możliwe, ze wystarczy samo zwilżenie spirytusem, ale musiałbyś to mocno zaprasować w korpusie jakąś prasą. Popróbuj, będziesz mądrzejszy, a My przy okazji też.
-
Gość
-
Gość
no przy proporcji 55/45 to bedzie czarnego syfu pełno. Ja swojego czasu robilem karmelki na tych proporcjach, powód: paliwo było bardziej plastyczne i dłużej stygło co oznaczalo ze łatwiejsze w obróbce ale kopciło z powodu nadmiaru paliwa
Przy denaturacie to ja bym się raczej pokusił o 65/35 bo to ideał dla sacharozianki a o nadmiar utleniacza nie ma się co martwić bo syf z denaturatu posłuży za paliwo. Uważam ze w tym przypadku nie ma sensu mieszanka z nadmiarem cukru
Przy denaturacie to ja bym się raczej pokusił o 65/35 bo to ideał dla sacharozianki a o nadmiar utleniacza nie ma się co martwić bo syf z denaturatu posłuży za paliwo. Uważam ze w tym przypadku nie ma sensu mieszanka z nadmiarem cukru