Pomocy

czyli zaczynamy zabawę!
ReXaS
Nowy

Pomocy

Post autor: ReXaS »

Witam czy mogl by mi ktos dac link do jakiejs fotorelacji lub filmiku z budowy rakiety .Chce zbudowac wlasna ktora poleci
Erich
Podniebny Filmowiec
Podniebny Filmowiec

Re: Pomocy

Post autor: Erich »

ReXaS
Nowy

nie do konca o to mi chodzilo ,chodzi mi o to aby ktos mi pokazal jak wykonac rakiete od podstaw co jest potrzebne jaki jest tego koszt i krok po kroku pokazal co do czego przyczepic
Awatar użytkownika
Tofifi
PROFI

Post autor: Tofifi »

Powinieneś się wstydzić, kolega wyżej podał Ci pod nosem rozwiązanie, choć lepsze było by podanie literatury podstawoej, bo cóż z tego że zbudujesz rakietę skoro nie rozumiesz dla czego ona lata, co pododuje stabilność.

Proponuję zakupić gotowy model typu Emi u pana Sornowskiego, i zlożyć z instrukcji.

Ps. W moim wątku staram się na bierząco cyakać fotki z budowy, właśnie dla osób które zaczynają tą piękną pasję.
nie mniej jednak podstawowe informacje trzeba znać jeszcze przed zaczęciem projektowania a dopiero na koniec przejść do realizacji.
Awatar użytkownika
PIOTR
PROFI

Post autor: PIOTR »

ReXaS pisze:nie do konca o to mi chodzilo ,chodzi mi o to aby ktos mi pokazal jak wykonac rakiete od podstaw co jest potrzebne jaki jest tego koszt i krok po kroku pokazal co do czego przyczepic
Masz 3 drogi do latającego modelu:
1. zbudować EMI 7 od Sornowskiego według instrukcji załączonej do zestawu modelarskiego
2. samodzielnie zgłębiać wiedzę: budować model i konsultować na forum
3. wziąć udział w warsztatach modelarskich
W listopadzie najprawdopodobniej rozpoczną się warsztaty w Białymstoku. Jeżeli jesteś z Podlasia daj znać na PW.
to the open space
mateuszw106
Kontakt:

Post autor: mateuszw106 »

ReXaS pisze:nie do konca o to mi chodzilo ,chodzi mi o to aby ktos mi pokazal jak wykonac rakiete od podstaw co jest potrzebne jaki jest tego koszt i krok po kroku pokazal co do czego przyczepic

Użyj wyobraźni...
Erich
Podniebny Filmowiec
Podniebny Filmowiec

Post autor: Erich »

Chłopie, chcesz robić rakietę a nie wiesz jak - no to ja nie wiem. Czytaj, szukaj, pytaj - ale z sensem. To co Ci podesłałem to duża pomoc, tam jest i mój model, i modele innych. Koledzy wyżej dobrze doradzają - załóż wątek o swojej rakiecie, ZACZNIJ COŚ ROBIĆ, najlepsiej zajrzyj tu - jak Tofifi doradzał:
topic142.html
i jak nie będziesz wiedział to szukaj/pytaj/czytaj.
Możesz też wpaść na warsztaty, tak jak PIOTR proponuje - jeśli możesz.
A najlepiej kup sobie rakietę EMI - zobaczysz mniej więcej jak to wygląda "od kuchni" :P
Mam nadzieję że pomogliśmy.
ReXaS
Nowy

A ten pan sornowski to kto i ile takie emi kosztuje i czy jest ze spadochronem i wielorazowego urzytku
Awatar użytkownika
Tofifi
PROFI

Post autor: Tofifi »

proponuję zamknąć temat, bo nikt tutaj nie będzie Cię prowadzał za rączkę.
Literatura została podana, linki do foto relacji też, ba nawet konkretne nazwisko i nazwa modelu a ty nie kwapisz się nawet wpisać tych prostych haseł w google.
ReXaS
Nowy

Oj no dobra sory przepraszam ale otym nie pomyslalem dano mi link do juz prawie gotowych modeli a mo chodzi o totalne podstawy jakie czesci potrzeba do zbudowania rakiety z czego one maja byc ,jak wykonac kazda z tych czesci i jak wszystko ze soba na koniec podlaczyc chodzi mi o cos w stylu poradnika zrob to sam krok po kroku
ODPOWIEDZ