Witam,
pyromaniac pisze:
...znajdzie ktoś przepis w internecie na preparatykę 'domowym sposobem' i problem gotowy...
Polecam masy podpałowe, w najbliższym czasie postaram się podać Wam składy kilu mieszanek podpałowych, które są łatwe do zrobienia i w dodatku z dostępnych składników...

Zanim cokolwiek napiszesz i podasz.
Zastanów się do kogo piszesz. Na tym forum najważniejsze są warunku BHP!!!
Zdajemy sobie sprawę, że dzieciaki mające dostęp do internetu takowy przepis znajdą gdzie indziej i będą go pichcić jak tylko "starzy" wyjdą do roboty.
Jednak jako osoba z doświadczeniem odpowiadasz za ludzi którym udostępniasz tego typu pomysły.
Na nasze forum zagląda Policja, ABW i CBŚ.
Przed umieszczeniem przepisów o MW zastanów się czy osoba po drugiej stronie jest odpowiednio "rozgarnięta", do czego chce użyć mieszanki o której rozmawiacie i czy przepis jaki podajesz jest sprawdzony i bezpieczny ( pokazując swoje osiągnięcia i sukcesy z proponowanym materiałem )!!!
Proszę o wzięcie tego co napisałem pod uwagę. Jestem pewny, że jako osoba nowa na forum najpierw napiszesz coś o sobie i swoich sukcesach, a nie zaczniesz na lewo i prawo rozdawać składy niebezpiecznych mieszanek.
Tutaj nie chwalimy się tym co usłyszeliśmy, ale tym co wiemy jak używać, sami robimy i pokazujemy jak robić to bezpiecznie - A ZWŁASZCZA NIE ROBIMY TU MATERIAŁÓW PIRO dla samego ich robienia.
Zazwyczaj są one podane w odpowiedniej ilości jako element naszych konstrukcji i podane jest w jakim konkretnym celu ich tam używamy.
P.S.
Nie mam nic przeciwko odgrzebywaniu tematów w momencie kiedy czemuś - komuś one służą ( czytaj ktoś pytał o rozwiązanie i jest ono w takim temacie ) - jednak pisanie odpowiedzi w temacie z 2007 roku to lipa...