gips czy cement
-
mateuszw106
- Kontakt:
gips czy cement
Witam
Na dyszę i zaatyczkę co lepiej wybrać gips czy cement ??
Na dyszę i zaatyczkę co lepiej wybrać gips czy cement ??
Hej
Uzywalem gipsu bo znalazlem taki opis na jednej z polskich stron.
Na poczatku moje "swiece dymne :p" uzywaly gipsowych dyszy i powiem Ci ze nie bylo tam zadnej porzadnej mocy a i tak erozja byla straszliwa.
Nastepnie posluchalem ludzi z forum i zmienilem swoje podejscie i powiem Ci ze efekty widac!
Na ten moment robie dysze "szamotowo - szklo wodnowo - podkladkowe" i efekty sa naprawde niebo lepsze niz przy uzyciu gipsu.
Polecam zakup CX-5 (czego sam dowiedzialem sie tutaj na forum
) ktory swietnie nadaje sie i na zatyczki i na dysze.
pozdrawiam
Uzywalem gipsu bo znalazlem taki opis na jednej z polskich stron.
Na poczatku moje "swiece dymne :p" uzywaly gipsowych dyszy i powiem Ci ze nie bylo tam zadnej porzadnej mocy a i tak erozja byla straszliwa.
Nastepnie posluchalem ludzi z forum i zmienilem swoje podejscie i powiem Ci ze efekty widac!
Na ten moment robie dysze "szamotowo - szklo wodnowo - podkladkowe" i efekty sa naprawde niebo lepsze niz przy uzyciu gipsu.
Polecam zakup CX-5 (czego sam dowiedzialem sie tutaj na forum
pozdrawiam
-
mateuszw106
- Kontakt:
Zapewne będę używał cementu, ale jeszcze jedno mam pytanie. najpierw robię korpus silnika ( ucinam kawałem z PVC ) potem robię zatyczkę, jak to zaschnie wlewam paliwo od razu do korpusu, a na koniec robię dyszę - i tutaj mam pytanie
1. czy robię dobrze ??
2.czy dysza ma być od razu na paliwie czy pomiędzy dyszą,a paliwem ma być 0,5-1 cm wolnego miejsca ??
3.nie wiem jak w przypadku cementu, ale jak rob iłem dyszę to często cały silnik nie wychodził, bo karmelek "pobrał" wodę z wilgotnego gipsu - jak temu zaradzić ?? czy z cementem jest inaczej ??
1. czy robię dobrze ??
2.czy dysza ma być od razu na paliwie czy pomiędzy dyszą,a paliwem ma być 0,5-1 cm wolnego miejsca ??
3.nie wiem jak w przypadku cementu, ale jak rob iłem dyszę to często cały silnik nie wychodził, bo karmelek "pobrał" wodę z wilgotnego gipsu - jak temu zaradzić ?? czy z cementem jest inaczej ??
-
mateuszw106
- Kontakt:
pigła dzięki za pomoc, ale mam jeszcze 4 pytania ( mam nadzieję że nie za dużo ich w sumie było
)
1. Czy ktoś już próbował z zapalnikiem na drut oporowy ?
2. Czy jak zaginamy koniec korpusu aby drewienko nie wypadło to przypadkiem może się zapalić paliwo ?
3. Dasz linka na programiki do obliczeń zacisku ?
4. Nie pokazałeś jak odlewasz paliwa, używasz jakiejś formy do formowania takich bloczków czy jak ??
1. Czy ktoś już próbował z zapalnikiem na drut oporowy ?
2. Czy jak zaginamy koniec korpusu aby drewienko nie wypadło to przypadkiem może się zapalić paliwo ?
3. Dasz linka na programiki do obliczeń zacisku ?
4. Nie pokazałeś jak odlewasz paliwa, używasz jakiejś formy do formowania takich bloczków czy jak ??
-
mateuszw106
- Kontakt:
ad.1. czy ktoś próbował już z drutem oporowym ?? jeśli tak to czy to dobrze działa ?? bo mam w domu około 1 metr i chcę to jakość wykorzystać ( a tak w ogóle to właśnie ten drut kupiłem w celu zrobienia zapalnika )
ad.2. o jakie urządzenie chodzi ??
pytanie 5. jak dobrze rozumiem to średnica kanału jest takich rozmiarów jak zacisk krytyczny ??
ad.2. o jakie urządzenie chodzi ??
pytanie 5. jak dobrze rozumiem to średnica kanału jest takich rozmiarów jak zacisk krytyczny ??
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt: