Paliwo Klasyk-1 Pinota

Skład wykonanie itp...
Awatar użytkownika
robercik
Supersonic PROFI
Kontakt:

Post autor: robercik »

Zrobiliśmy rachunek sumienia jak to było z <span style="font-weight: bold">prasowanym paliwem cukrowym</span>. I faktycznie w czasie kiedy robiliśmy te próby dysponowaliśmy już formą stalową ale jeszcze nie prasą - bloki ubijaliśmy po trochu młotkiem przez deskę :? Zrobiliśmy w ten sposób raptem kilka silników i <span style="font-weight: bold">andżejek</span> zbudował prasę. Poza tym paliwo było mieszanką mielonej saletry i cukru pudru a nie pokruszonego karmelka więc nie mówiliśmy o tym samym. Za tą pomyłkę przepraszam.

Swoją drogą rozumiem że przy tak wąskich rurkach jak 3/4 cala kłopotliwie się nalewa gęstą maź, stąd prawdopodobnie Twoje czekanie na ostygniecie, kruszenie i prasowanie :?: .

Czekam na obiecane filmy z testów

pzdr
milimetr65
Podniebny Filmowiec
Podniebny Filmowiec

Post autor: milimetr65 »

Witam

A więc Pinota przypuszczenia się potwierdziły zacisk ma być troche mniejszy, a karmelek obrabiany był tak cukier kryształ saletra ze spożywcego wszystko na wage i do kulowca na dobe. Potem korpus rdzeń i prasa.

Teraz młody będzie musiał mi pokazać jak wrzucić film na forum .Dlatego czekam do soboty.

Wracając do paliwa żywicznego k-1 to wydaje mi się ,że al atomizowane jest za drobne , mocno przyspiesza spalanie, i podnosi temp.

Kulowiec to wspaniały wynalazek miele wszystko nawet wiurki tytanu tylko potrzebna jest cierpliwość.
milimetr65
Podniebny Filmowiec
Podniebny Filmowiec

Może teraz uda mi się wsadzić ten obiecany filmik.xD
milimetr65
Podniebny Filmowiec
Podniebny Filmowiec

http://www.wrzuta.pl/film/tLBm94vFRO/

A o to moj film po duzych perturbacjach
milimetr65
Podniebny Filmowiec
Podniebny Filmowiec

milimetr65
Podniebny Filmowiec
Podniebny Filmowiec

Witam

Odrazu mówie ,że paliwo k1 z pyłem Ti jest wspaniałe efekt wizualny niesamowity!

Film postaramsię jutro podesłać i troch zmieniłem budowe silnika niż tą co proponował PINOT , ale pomysł z tytanem jest wspaniały.

Jestem Ci wdzięczny za tą podpowieć
Awatar użytkownika
PINOT
PROFI

Post autor: PINOT »

Proszę bardzo - po to tu jestem :)

Czy k-1 to klasyk-1? Bo K1 nazywamy w skrócie inne paliwo oznaczone jako U20K1

A przy okazji - dużo tu różnych wątków. Ponieważ widzę, że pracujesz nad Klasykiem-1 i ładnie go rozwijasz, może nieśmiało zaproponuję, aby otworzyć cały wątek na ten temat. W zasadzie na klasyku-1 i -2 zacząłem pprzygodę z paliwami kompozytowymi i są przeze mnie najdokładniej oblatane, jednak dodatek pyłu Ti i "uwidowiskowienie" Klasyków jest ciekawą inicjatywą

<span style="color: darkred">Dopisane - zgodnie z Twoimi sugestiami wątek został wydzielony (KSard)</span>
milimetr65
Podniebny Filmowiec
Podniebny Filmowiec

Pierwszy silnik dobrze znane paliwo z dodatkiem Ti

http://www.youtube.com/v/qi0GCV_mL2g
Awatar użytkownika
KSard
Supersonic PROFI
Kontakt:

Gdzie kupić pył tytanowy?

Post autor: KSard »

Cześć

Super efekt ! - zapytam o źródło pyłu tytanowego, ponieważ jestem zainteresowany dodaniem tytanu do paliwa Aborygen Pinota.

Szukałem, ale nie znalazłem :D
milimetr65
Podniebny Filmowiec
Podniebny Filmowiec

Na filmie widać dwa starty kijanek ale małe sprostowanie pierszy start to katmelek glukozowy ,a dwa następne to start klasyka tylko z dwu kamer .Jak widać oba paliwa ładnie pracują z Ti myśle ,że dlatego iż ma wysoką temp zapłonu.

Postaram sie sprawdzić na hamowni jakie mają te dwa paliwa osiągi bo ten dodatek może je troche zpowalniać , a niechce stosować dwu chromianu bo jest rakotwórczy. Może dodam tlenku żelaza ,ale najpierw popracuj nad tym co mam.

Ciekawe ile da się wycisnąć z klasyka
ODPOWIEDZ