Zbiórka materiałów do reklamy OPP

Polskie Towarzystwo Rakietowe - wstąp i legalnie odpalaj Rakiety Dużej Mocy
Awatar użytkownika
KSard
Supersonic PROFI
Kontakt:

Re: Zbiórka materiałów do reklamy OPP

Post autor: KSard »

Hej Panowie

Przyszedł mi do głowy pomysł na hasło, czy tez motto do wykorzystania w naszej kampanii :

" Rozpalamy kosmiczne marzenia"

Nie nazbyt patetyczne? :smile:
pozdrawiam KSard - www.facebook.com/ksardpl : www.ksardrakiety.cba.pl

"Ci, którzy skłonni są zrezygnować choćby z części prawa do wolności aby uzyskać w zamian trochę tymczasowego bezpieczeństwa, nie zasługują ani na wolność, ani bezpieczeństwo "- Ben Franklin
Awatar użytkownika
rawsock
Kontakt:

Post autor: rawsock »

Adam pisze:Liczę, że w okolicach świąt podrzucę do oceny jakieś projekty.
No to świetnie. Ja podrzucę zestaw wstępnie przebranych zdjęć jakoś w tym tygodniu, bo każdy podsyłał w różnej formie, więc mam m.in. w mailu i na google drive.
Sebastian
Adam
Supersonic PROFI

Post autor: Adam »

Witam!
Najważniejsze: wczoraj Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej opublikowało listę organizacji uprawnionych do otrzymania 1% podatku. PTR jest na liście, wszystko ok.
Tu:
http://www.mpips.gov.pl/bip/wykaz-organ ... o/#akapit8
można zobaczyć całą listę, tak na oko 500-700 pozycji...
Ksard, mi się hasło podoba, jestem za!
Zastanawiam się, czy do zastosowań "marketingowych" nie najlepsze by było logo w wersji biało-czerwonej (jak flaga Polski). Kiedyś przewinęła się taka wersja. Co myślicie?
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
rawsock
Kontakt:

No i bomba. A nr konta mamy zgłoszony? Dobrze że teraz nam się udało, bo z tego co czytam to są plany żeby zaostrzyć kryteria.

Wracając do zdjęć, to ściągnąłem, przejrzałem i przebrałem jakieś 2GB zdjęć. Wybór nie jest taki prosty, generalnie z jednej strony za dużo pokasować nie można, bo każdy ma inne gusta i trzeba być obiektywnym, z drugiej strony z takiej ilości trzeba coś wybrać. Zatem kierowałem się teoretycznie obiektywnymi kryteriami:

- ulotka/plakat będzie ograniczonych rozmiarów, więc przekaz na zdjęciu musi być wyraźny, czytelny, duży, jednoznaczny
- większość ludzi nie będzie w stanie zrozumieć zdjęć czysto technicznych, więc takie odpadły od razu
- zdjęcia bardzo niskiej jakości, mocno poruszone czy z komórki - odpadły
- zdjęcia kontrowersyjne, np. z wybuchów, albo z osobami nie z naszego grona, ukazujące zbytnią amatorkę, fotograficznie niepoprawne, zbyt chaotyczne dla niewtajemniczonego albo nic konkretnego nie ukazujące itp. - odpadły
- wiele zdjęć było podobnych, tych samych obiektów albo z podobnych ujęć - tutaj starałem się wybrać takie które powinny wyglądać stosunkowo najlepiej w pomniejszeniu albo po skadrowaniu do mniejszych rozmiarów, na wydruk

Można by zawęzić jeszcze bardziej, ale drogą eliminacji zostało około 90MB zdjęć, co już można ogarnąć robiąc grafikę. Podzieliłem je na podfoldery ze względu na zawartość zdjęć, tak żeby wybrać po jednym z danej tematyki, zamiast kilka podobnych:
- ludzie - zdjęcia grupowe itd.
- na ziemi - przygotowania do startów, montaż rakiet, widoczna elektronika itd.
- starty - rakiety startujące, w locie, albo wracające
- osz - wiadomo

Link: https://drive.google.com/file/d/0B1ZZls ... sp=sharing
Sebastian
tomek_francja
Nowy

Post autor: tomek_francja »

Witam, z gory przepraszam za brak postu w "przywitaj sie". Ale mysle ze zostanie mi to wybaczone :smile:

Jestesmy w trakcie wydawania komiksu (bedzie do wgladu) ktory bedzie dostepny w sieci Kolporter oraz RUCH, chcielibysmy za darmo umiescic reklame PTR na pierwszej stronie reklamowej, do tego celu trzeba by przygotowac strone w formacie B5 ktora mozemy w calosci przekazac w celu szerzenia idei konstrukcji rakiet w Polsce. Moze to byc nie tylko reklama ale i teksty/informacje i cokolwiek Sobie zazyczycie. Szczegoly zdradze chetnie przez telefon badz mailowo :smile:

Jesli byla by chec z waszej strony wspolpracy to jestesmy otwarci i zapraszamy do kontaktu :smile:
Ostatnio zmieniony niedziela, 1 lis 2015, 18:39 przez tomek_francja, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rawsock
Kontakt:

Poszedł mail :)
Sebastian
Awatar użytkownika
Piotrek
Podniebny Filmowiec
Podniebny Filmowiec

Post autor: Piotrek »

Mozna jeszcze podrzucic kilka fotek? Bo kurcze przegapilem temat :/
Pozdrawiam Piotr
tomek_francja
Nowy

Post autor: tomek_francja »

Dziekuje za odzew kontakt juz jest nawiazany. Pozdrawiam
Adam
Supersonic PROFI

Post autor: Adam »

Witam!
Zacząłem rejestrować PTR na stronie http://jedenprocent.pl/ ale zatrzymałem się. Rejestracja kosztuje 140pln na rok, nie wiem ile ta strona ma wyświetleń ale na fejsie ma lajków mniej niż my. Generalnie nie wygląda na bardzo przydatne narzędzie. Poczekam do zamknięca roku (za długo nie trzeba będzie czekać), jak będą pieniądze do wydania to pomyślimy.
Adam pisze: całą listę, tak na oko 500-700 pozycji...
Coś z zerami mi nie wyszło, lista obejmuje 7653 organizacje :!:
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
rawsock
Kontakt:

rrzepkaa pisze:Mozna jeszcze podrzucic kilka fotek? Bo kurcze przegapilem temat :/
Daj linka w tym wątku, nie zginie.
Sebastian
ODPOWIEDZ