Żywice.

Skład wykonanie itp...
Gość

Post autor: Gość »

Taaaa... pasta. Pojemnik też wygląda znajomo. Tylko, że te są ciut większe i lepiej opisane :wink:.
Aramis

Post autor: Aramis »

Witam

Mam pytanie czy któreś z tych klejów się nadaje do paliw jako lepiszcze, atu podaje stronkę http://www.multibond.pl/
Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Administrator
Kontakt:

Post autor: jaskiniowiec »

http://www.multibond.pl/produkty03-1.htm ten wydaje się pasować, zwłaszcza w wersji płynnej bez przyspieszacza.
Aramis

Witam

Mam pytanie zakupiłem ostatnio odczynniki do paliw ANAPAL ,tylko nie wiem gdzie kupić poliuretan i stąd pytanie czy mogę zastosować żywicę epoksydową zamiast poliuretanu??
kermit
PROFI
Kontakt:

Post autor: kermit »

Ksp.:)

Jak gotuję pomidorową, a nie mam pomidorów, to co wyjdzie jeśli zamiast pomidorów dam ogórki :?: :idea: :arrow:

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">OGÓRKOWA</span>

Czyli nie dasz rady zrobić ANAPAL 'a , tylko jakieś paliwo żywiczne.

Niemniej spróbować możesz i wyjdzie coś ciekawego :wink:
Aramis

Człwiek się tu pyta o poradę , a tu wzamian otrzymuję coś takiego. Kermit po to jest to forum żeby sobie pomagać chyba a nie naśmiewać się zkogoś kto potrzbuje pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Administrator
Kontakt:

Post autor: jaskiniowiec »

Aramis, spokojnie. Akurat porównanie Kermita jest jak najbardziej na miejscu. ANAPAL jest na poliuretanie i na żywicy to już nie ANAPAL. Poza tym, ze względu na mocno zasadowe w charakterze utwardzacze, żywica epoksydowa nie nadaje się jako lepiszcze do żadnych soli amonowych. Nie zwiążesz tym paliw zawierających saletrę amonową ani nadchloran amonu. Spuchnie, rozgrzeje się, będzie śmierdzieć amoniakiem.
Paweł

Post autor: Paweł »

Ale na poliestrowej, która jest do kupienia w prawie każdym sklepie motoryzacyjnym, coś powinno wyjść, zakładając że jej utwardzacz nie przereaguje z metalem.
Aramis

To właśnie dla tego się pytałem gdzie można kupić ten poliuretan, a tu dostałem jeszcze ostrzeżenie.
Aramis

Witam

Czy któraś z tych żywić poliuretanowych nadawała by sie do paliw amonowych jako lepiszcze.

http://www.amod.com.pl/cgi-bin/axson/in ... 1&katid=20
ODPOWIEDZ