Jest to mój pierwszy post na tym forum, jednakże tematyką interesuje się już jakiś czas i lektury mam za sobą
Silniki wykonywałem z rur hydraulicznych stalowych gwintowanych 1-calowych przy końcach, na ten gwint zakładałem sobie redukcje do 3/4 cala i zatyczke do rur. W takim stanie zatyczke przewiercałem wiertłem 8mm(średnica krytyczna była taka) i dodawałem od środka stalową 2mm podkłade też 8mm średnica. Po tym wszystkim robiłem kąty wlotowe (45o na oko) i niestety wylotowych nie dało się zrobić z powodów technicznych, a może poprostu na takowe nie wpadłem
Teraz uznałem że zapytam o radę was bardziej doświadczonych odemnie. Czy ktoś mógłby nakierować mnie na dobry tor, ponieważ już naprawde nie wiem jakby wykonać taki silnik wielokrotnego użytku...Myśle o tym żeby dysza nie była na stałe przymocowana do korpusu
Cała ta przyjśćiówka itd waży sporo, a sama rurka miała scianke grubości troszke ponad 2mm.Teraz serdecznie proszę was o pomoc jakby sklecić taki silniczek z rury i przymocować dysze(Nie prosze was o wasze projekty tylko o nakierowanie na jakiś tor).
Byłbym dozgonnie wdzięczny!
PS. Możecie posługiwać się wszystkimi fachowymi określeniami, tak jak mówiłem lektury mam za sobą