http://www.youtube.com/watch?v=9BGw3A2tU2Y
Filmiki, które warto zobaczyć
Re: Filmiki, które warto zobaczyć
O! Fajnie, że znalazłeś ten filmik.
właśnie teraz pracuję nad czymś takim. Rakietka napędzana ROSem już odbyła lot próbny. Teraz czeka na odpowiednie warunki pogodowe żeby polecieć z drutem miedzianym.
W każdym razie efekt piorunujący
Czy będziesz używał tego drutu o którym myślę?Kacper pisze:O! Fajnie, że znalazłeś ten filmik.właśnie teraz pracuję nad czymś takim. Rakietka napędzana ROSem już odbyła lot próbny. Teraz czeka na odpowiednie warunki pogodowe żeby polecieć z drutem miedzianym.
Kawałek tak ale nie mam go na tyle żeby starczyło na calość więc resztę dam zwykłego z transformatora. W sumie potrzeba około 300m na jeden lot.
He, he ładnie to zbierać nie swoje śmieci na zlotach..... Łobuzy.
Tata.
Tata.
Free Your Mind
Toć to szok!Kacper pisze:O! Fajnie, że znalazłeś ten filmik.właśnie teraz pracuję nad czymś takim. Rakietka napędzana ROSem już odbyła lot próbny. Teraz czeka na odpowiednie warunki pogodowe żeby polecieć z drutem miedzianym.
- KSard
- Supersonic PROFI
- Kontakt:
Puhacz pisze:Filmik ze startu modelu rakiety Saturn V w skali 1:10 - mój ulubiony
Na MDRA 17-04 -2011Steve Eves tym razem pokazał Saturna 1B w skali 1:9
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=woqigxaH ... re=related[/youtube]

Warto zajrzeć na stronę:
http://www.rocketsmagazine.com/saturn-1b-projects/
pozdrawiam KSard - www.facebook.com/ksardpl : www.ksardrakiety.cba.pl
"Ci, którzy skłonni są zrezygnować choćby z części prawa do wolności aby uzyskać w zamian trochę tymczasowego bezpieczeństwa, nie zasługują ani na wolność, ani bezpieczeństwo "- Ben Franklin
"Ci, którzy skłonni są zrezygnować choćby z części prawa do wolności aby uzyskać w zamian trochę tymczasowego bezpieczeństwa, nie zasługują ani na wolność, ani bezpieczeństwo "- Ben Franklin
Zbyszek, musisz się pośpieszyć. Ten gość ma zacięcie do redukcyjnych. Tylko patrzeć jak zrobi dużego Wostoka.KSard pisze:Na MDRA 17-04 -2011Steve Eves tym razem pokazał Saturna 1B w skali 1:9
to the open space
Nie wiem czy tylko mi się wydaje że ta rakieta Saturn 1B pod koniec pracy silnika wykonuje jakby gwałtowny obrót taki mało naturalny? Jakby jakaś ekstra siła ją obróciła w momencie ustania ciągu? Czy to jest normalne?
Pozdr!
PS:
Luk: DZIĘKI stokrotne za info!
Pozdr!
PS:
Luk: DZIĘKI stokrotne za info!
- KSard
- Supersonic PROFI
- Kontakt:
Witam
To model dwustopniowy, jednak z uwagi na warunki w jakich odbywał się zlot, nie można było odpalić drugiego stopnia.
Konstruktor zdecydował na uruchomienie systemu odzysku po ustaniu pracy silników I stopnia. Stąd własnie takie zachowanie modelu.
To model dwustopniowy, jednak z uwagi na warunki w jakich odbywał się zlot, nie można było odpalić drugiego stopnia.
Konstruktor zdecydował na uruchomienie systemu odzysku po ustaniu pracy silników I stopnia. Stąd własnie takie zachowanie modelu.
pozdrawiam KSard - www.facebook.com/ksardpl : www.ksardrakiety.cba.pl