Pomyślałem że także coś wyskrobie pod silnik PTR

Głównym problemem było wyważenie z powodu dość ciężkiego silnika, ale jakoś się to udało dzięki zamontowaniu przedziału z elektroniką tuż pod głowicą. W założeniu rakieta ma być łatwa do wykonania skoro jej plany miałyby być szeroko dostępne na stronie PTR. Dlatego właśnie postawiłem na dość klasyczny kształt
Podstawowe dane to:
-wysokość <span style="font-weight: bold">900mm</span>
-średnica <span style="font-weight: bold">65mm</span>
-masa rakiety bez silnika <1kg (w założeniu ok. 700g)
Z symulacji w programie ShizoRocketApplication rakieta z silnikiem Schermuly osiągnie pułap <span style="font-weight: bold">800m</span> przy założeniu współczynnika oporu <span style="font-weight: bold">Cx=0,65</span>
-Korpus będzie wykonany z tuby po dokumentach pokrytej dwoma warstwami tkaniny szklanej 80g/m^2 nasączonej żywicą epoksydową.
-Stateczniki to prawdopodobnie będzie rdzeń ze sklejki 1,5mm obklejony balsą 1mm, a na to laminat jedna warstawa tkainy szklanej 80g/m^2 nasączonej żywica epoksydową.
-Głowica to już przez wielu stosowana metoda, czyli styrodur + tkanina szklana + szpachla + wiertarka
Oczywiście podałem tu mój sposób wykonania, jak ktoś woli stateczniki z samej balsy albo głowicę wytoczoną z litego drewna to już indywidualna sprawa (wyważenie może się znacznie zmienić).
Postaram się w niedługim czasie dodać plany w PDF-e, wykonane w programie Inventor.
Znając mój zapał to nie wiem czy się wyrobie ze wszystkim do marca
Pozdr.Luk